LEDER
Matglede i barnehagen!

Vår nye hovedbok Sansenes spiskammer, er en pedagogisk reise til de store matopplevelsene. Gjennom å bruke alle fem sansene inviteres barn inn i en spennende verden, full av dufter, smaksopplevelser og utforsking. I boken beskrives Saperemetoden, en pedagogisk tilnærming til mat som oppsto i Frankrike og etter hvert har spredd seg til flere land, blant annet vårt naboland Sverige. Med Sansenes spiskammer finnes Saperemetoden også i Norge. I stortingsmeldingen Velkommen til bords omtales Saperemetoden, og landbruksminister Trygve Slagsvold Vedum har skrevet forordet til boken. Se også gjerne denn filmen om Saperemetoden.

Vi i Pedagogisk bokklubb håper Sansenes spiskammer kan bidra til spennende sanseopplevelser gjennom en pedagogisk tilnærming til mat og råvarer. Det ligger store muligheter for blant annet språklæring og matematikk gjennom arbeidet med mat og Saperemetoden. Følg også med på BarnehageTV på www.barnehageforum.no. Her kommer en filmserie om Mat, lek og læring. Førskolelærer Sondre fra Ragnas Hage barnehage lager mat med barna hver dag. Sondre snakker mye om de pedagogiske mulighetene som ligger i matlagingen.

Velkommen til bords!

Mvh Trond Kristoffersen, redaktør, Pedagogisk bokklubb
tidligere ledere